Stockholm inn- hotell på Drottninggatan i Stockholm Svenska English

Drottninggatan 67, Stockholm
+46 76-341 90 70  START VÅRA RUM SERVICE I NÄROMRÅDET OM STOCKHOLM BOKA HÄR GALLERI KONTAKT HITTA HIT  
 


Om Stockholm

Det finns ett stort utbud av aktiviteter och turistattraktioner i vår huvudstad. Här har vi listat några av de allra populäraste sevärdheterna och vi länkar till deras hemsidor för mer information, aktuella öppettider och utställningar.

 

Slott

Kungliga, Haga eller Drottningholms slott – alla ligger de i eller nära Stockholms city. På hovets egen hemsida hittar du öppettider och information om alla de kungliga slotten.

http://www.kungahuset.se/

 

Skansen

Sedan 1891 har detta kombinerade friluftsmuseum och djurpark varit ett av stadens mest populära utflyktsmål. Här visas såväl nordiska djur som byggnader och hantverk typiska för vårt land. För den som vill finns det även ett stort utbud av musik- och dansevenemang samt ett nyrenoverat Lill-Skansen för alla barn.

http://www.skansen.se/

 

Vasamuseet

Det pampiga regalskeppet Vasa sjönk på sin jungfrufärd den 10 augusti 1628. Det dröjde hela 333 år innan detta fascinerande och välbevarade skepp bärgades och 1990 öppnade det nuvarande museet. Det misslyckade skeppet har blivit en succé med cirka en miljon besökare per år.

http://www.vasamuseet.se/

 

Junibacken

Ute på Galärvarvet på Djurgården ligger detta sagolekhus där Astrid Lindgrens omtyckta barnböcker och karaktärer är i fokus. Här finns bland mycket annat ett sagotåg där du reser genom Astrids alla världar. Även andra sagoberättelser och figurer gästar museet.

http://www.junibacken.se/

 

Stadshuset

Här är en av Stockholms och även Sveriges mest välkända byggnader. Den ståtliga arkitekturen, de borgliga vigslarna samt den årliga Nobelbanketten som äger rum här gör huset berömt. Med de guidade visningarna får du besöka de vackra salarna och utsikten från stadshustornet är fantastisk.

http://www.stockholm.se/stadshuset

 

Fotografiska

Med sina 5 500 kvadratmeter är det här ett av världens största fotografiska museer. Här visas både välkända och mindre etablerade fotografers alster upp. Här finns även en restaurang som bjuder på en av stadens vackraste utsikter.

http://www.fotografiska.eu/

 

Gröna Lund

Dansbanan var den viktigaste attraktionen när detta nöjesfält öppnade 1883. I dag har dansen fått konkurrens av en mängd populära åkattraktioner, konserter och aktiviteter som pågår hela sommarsäsongen.

http://www.gronalund.com/

 

Fjäderholmarna

Ett besök i Stockholms skärgård är näst intill ett måste. Det finns flera tusen öar att välja på varav Fjäderholmarna är den allra närmaste. Här finns restauranger, konsthantverk och vackra klippor att bada ifrån om vädret tillåter.

http://www.fjaderholmarna.se/

 

Birka

Sverige förknippas ofta med vikingar och på ön Birka i Mälaren får du möjlighet att uppleva en riktig vikingaby. Birka sägs vara Sveriges första stad och med sina många fornlämningar är den med på Unescos världsarvslista. Under sommaren går det dagligen båtar till ön.

http://www.stromma.se/sv/Stromma/Sok-Sitseeker/?q=birka

 

Stockholms turistbyrå

Vill du veta ännu mer om Stockholm och dess utbud? Kontakta oss på Stockholm Inn Hotel eller vänd dig till Stockholms egen turistbyrå:

http://www.visitstockholm.com/

 

Information

Arlanda flygplats - 40km
Skavsta flygplats - 100km
Bromma flygplats - 8km
Flygbussarna - 300m
Centralstation - 300m
Tunnelbana - 100m
Busshållplats - 50m
Parkeringsgarage - 50m
Stadshuset - 700m
Restaurang - 5m
Bar - 5m
Närbutik - 10m

Länkar/Rekommendationer


Stockholm Inn Hotel   |   Drottninggatan 67, 111 36 Stockholm   |   info@stockholminn.se   |   +46 76-341 90 70   |  Karta


START VÅRA RUM SERVICE I NÄROMRÅDET OM STOCKHOLM BOKA HÄR GALLERI KONTAKT   |   Copyright © 2012

 
IM Storm Webbyrå